Ismét teltházas volt a barcsi horvátbál

Az idei év is nagyon sikeres produkcióval és rendezvénnyel indult a Barcs környéki horvátság számára. A február eleji regionális horvát bál újra teltházas volt.

Minden évben egy egészen új produkcióval rukkol elő a Podravina a februári horvát bálon, melyre ezúttal is hónapokkal ezelőtt kezdődött meg a felkészülés. A Barcsi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, szerkesztőségünknek elmondta, 270 vendég tisztelte meg a barcsi szervezőket részvételükkel, többek között  a pécsi horvát főkonzul is, akit elvarázsoltak a dráva menti hagyományőrzők. A Podravina ezúttal egy fordított szereposztású produkcióval rukkolt elő. Az asszonyok népviseletében megjelenő, és kapálgató férfiak már az első pillanatban megalapozták a későbbi jó hangulatot. A kapát aztán rokkára cserélték, és a fonóban énekelgettek, mígnem megérkeztek a férfiruhába öltözött lányok-asszonyok. A munka hamarosan mulatozásra váltott, és a fordított szerep szerint ezúttal a hölgyek verték a csizmájukat.
 Vélin Vesna, ének és tánctanár szerkesztőségünknek elmondta, a Podravina minden évben a tavaszi horvát bálra egy-egy új hagyományőrző produkcióval rukkol elő, és ezúttal a farsang, a vidámság és a humor kapta a főszerepet, a hagyományok mellett. A Podravina nagyon sikeres és mozgalmas évet tudhat maga mögött, de igazából az elmúlt 10 év is siker történetnek tekinthető fogalmazott Vélin Vesna. Nagyon sok fesztiválon, fellépésen, minősítésen vettek részt. Az arany fokozat bizonyítéka a sikeres útnak, a fejlődésnek, s mint fogalmazott reméli, csatlakoznak majd hozzájuk fiatalabbak is, és akkor tudják folytatni a megkezdett munkát és még sok 10 évig őrizhetik a hagyományokat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!