Iskola nem, de étkeztetés a jövő héten is lesz

December 18-án volt a téli szünet előtti utolsó tanítási nap és utolsó nagyüzemi étkeztetés. A következő napokban sem pihen a barcsi főzőkonyha, de már lényegesen kevesebb diákot látnak el.
 

Henéziné Balaskó Edit intézményvezető megkeresésünkre elmondta, hogy hétfőtől, december 21-től indul a téli szociális étkeztetés, mely az ünnepi hétvégék kivételével egészen december 31-ig biztosít napi egy adag meleg ételt az érintetteknek.  Ezt az ellátást minden önkormányzatnak magának kell megoldania. Barcson is már hetekkel ezelőtt kimentek a kérdőívek, melyek visszajuttatásával igényelhették a szülők az ellátást. Ezt 71 gyermek esetében megtették. Ők a Tavasz utcai főzőkonyhán, 11 órától vehetik át az ebédet, az előre leadott éthordókban. Aki rászoruló és kapott kérdőívet, de még nem küldte vissza, hétfőn jelentkezhet az önkormányzatnál igényével.
Információink szerint a lehetőséggel élt 71 főfőként általános iskolás gyerekeket érint, csupán egy-két középiskolás szerepel a listán. Henéziné Balaskó Edit elmondta, hogy a településrészeken csak kevés érdekelt van, de nekik kiszállítják, Drávaszentesre és Somogytarnócára is. Január negyedikétől visszaáll minden a régi rendbe, ebéd az intézményekben fogyasztható, illetve január 11-től a középiskolák étkezdéi is újra benépesülnek. Asztalonként két gyermek, sorban állás közben maszk - ez a protokoll továbbra is kötelező lesz.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!