Igazi közösségi területté válik a szabadstrand

Korán reggel felbőgött a motorfűrészek hangja a drávai szabad strandon, ahol először 15 lánglovag kezdte meg a terület felújítását, majd szép sorban érkeztek a segítők is.

Nyugdíjas kollégák, családtagok, segítők. Volt pl. olyan anyuka és fia, akik reggeltől folyamatosan húzták össze az ágakat, együtt dolgoztak apával és annak kollégáival, és ahogy érkeztek az emberek úgy sokasodott a feladatok száma is, régi asztalok, padok cseréje, egyes elemek áthelyezése, faültetés, betonozás, sok minden belefért a napba, köszönhetően a sok dolgos kéznek. A parton kilencven önkéntes segítette a munkálatokat.
A városban zajló önkéntes munkák közül ez a helyszín jelentette a legnagyobb és legösszetettebb feladatsort. A vízitúra szakosztály a bázisán konténereket és tetőt újított fel, az Őrláng Egyesület pedig a szabad strandon a part menti veszélyt jelentő fákat tette biztonságossá. A 12 programból tehát kettő is ehhez partszakaszhoz kapcsolódott. Rácz Csaba az Őrláng Egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy kialakításra kerül majd egy szelfipont, „I love Dráva” felirattal. Ennek az alapját készítették el a hétvégén az egyesület tagjai. A 8 méter hosszú, 1 méter mély 80 cm széles alapra fogják majd felállítani a feliratot, ami remek hátteret biztosít majd egy-egy fotónak. Emellett új, modern kukák, padok és két játszóeszköz is helyet kap majd a megtisztított szabadstrand területén.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!