Húsvéti adománygyűjtés a katolikus templomokban

Már egy kilogramm adomány felajánlásával is nagy segítséget nyújthat egy-egy közösség a rászorulók megsegítésében, a Húsvéti előkészületekben, olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelében, mely nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre szólít fel.
 

XVI. Benedek pápa úgy fogalmaz: „A nagyböjt ideje kiváló alkalom a jócselekedetekre, az irgalmasságra, amely szeretetből, nagylelkűségből fakad, vagyis lemondás gyümölcse. Szent Ágoston szerint „a böjt és az alamizsna az ima két hatalmas szárnya”, amelyek által lendületet kap és egészen Istenig repül.” Az idei böjtölés is akkor lesz teljes, ha ezeket szem előtt tartjuk. Régi böjti hagyomány az egyházban, hogy a böjtöléssel megtakarított javakat, a szegényeknek ajánlják fel. Épp ezért, az idei évben is egy héten át várják a katolikus hívek felajánlásait, március 24 és 31 között.
A körlevél szerint az előző években, a felajánlásokból készített csomagokkal családok ezreit tudták segíteni. Az élelmiszer adományok mellett anyagi segítség is nyújtható, ehhez a 1356-os adományvonalat kell hívni, ahol egy hívás 500 Ft támogatást jelent.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. március 23.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!