Határtalan kiránduláson jártak a Deákos diákok

Április végén, május elején Szlovéniában járt a Deák Ferenc Általános Iskola  diákjainak egy csoportja. A Határtalanul program keretében 40 diák és 4 kísérő pedagógus utazhatott a határon túli magyarokhoz.
 

Az intézmény vezetője, Benczéné Németh Bernadett szerkesztőségünknek elmondta, jártak többek között Lendván, a Dobronaki orchidea farmon, Battyánfalván és Zsitkócon. Megcsodálták Maribort, a mienkétől teljesen eltérő Dráva-partot, mely inkább hasonlat tengerparthoz, mint folyóparthoz, és fotózkodtak a 400 éves szőlőtőkénél is. Celje városában egy meseszép középkori várat kerestek fel, majd utolsó napon Ptuj-ba jártak.
Mint az igazgatónő mesélte, az időzítésnek és a szállásadóknak köszönhetően, még egy májusfa állításon is részt vehettek, melyet Szlovéniában minden településen máglya égetés kísér, ők így űzik el a rossz szellemeket, no és közben nem marad el az ének, a zene,és az evés-ivás sem. A búcsúvacsorán, a magyar esten, a barcsi diákok néptánc és népdal összeállítással kedveskedtek a vendéglátóiknak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!