Gyógynövényeket tanulmányoznak a DVK-s diákok

Újra közös két éves pályázati együttműködésbe fog már jól ismert török és olasz partneriskoláival a DVK. Az invazív fajok után most a gyógynövények titkait kutatják majd.
 

A KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium a közösségi portálon számolt be arról, hogy folytatódik az Erasmus pályázati kapcsolata a törökországi Tarsus és az olasz Caltanisetta városok középiskoláival.
A tavasszal beadott dokumentumokra szeptemberben érkezett igenlő válasz, jelenleg a szerződés aláírásoknál tartanak, és december környékén indulhat a program. Hogy mikor tudnak, és hogyan találkozni a diákok, az még rejtély. A háttérmunkák és az előkészítés azonban megkezdődik.
Mint írták a tájékoztatóban, a két éves program során a résztvevő tanulók megismerkednek az országokra jellemző gyógynövényekkel, azok felhasználási lehetőségeivel a gyógyászatban, a szépségápolásban, a konyhaművészetben.  Megismerkednek a gyógynövénygyűjtés szabályaival, a fiatalok körében nem ismert hatékony házi praktikákkal és vizsgálják előfordulásukat a művészet különböző területein.  Német nyelven prospektusokat, receptgyűjteményt, videókat állítanak össze a témában, megismerik egymás kultúráját, szokásait és ez által nyitottabbak, toleránsabbak lesznek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!