Gyógynövény bemutató és tea kóstolás a Szegedi Tibor Közösségi Házban

Kóstolással egybekötött gyógytea és gyógynövény bemutatót tartottak pénteken a Szegedi Tibor Közösségi Házban. Barcs Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szervezésében, közel 20 fő vett részt az előadáson.
 

A nemzetiségi önkormányzat Kakas Józsefet kérte fel a tájékoztatóra. A nagybajomi kosárfonó népművész, és gyógynövényes szakember az ismeretek mellé teát is átadott az érdeklődőknek.
Tatai Ferenc, a nemzetiségi önkormányzat elnöke megkeresésünkre elmondta, az interkatív est folyamán tippeket kaptak az influenza megelőzésére, kezelésére, no és általános egészségmegőrző praktikákkal is gazdagabbak lettek.pl. volt galagonya, bojtorján fű, cickafark, menta, mocsári zsurló, immunerősítőnek bodza, vagy épp vesehomok és apró vesekő hajtására nyírfalevél.
Azt is megtudtuk, hogy a felújított közösségi házban egyre több program várja a közösség tagjait, no és a körzetben élőket, valamint a város minden lakóját. Minden héten, csütörtökön, egészségügyi előadások lesznek, most épp elsősegély tanfolyamot tart dr. Csuka László, aki általános ismereteket ad át. Hamarosan indul a játszó-házak sora is, melyek havi rendszerességgel várják ezentúl a gyermekeket. No, és készülnek a március 7-i Nőnapi bálra is már.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!