A gondnokság kérdéseiről tartottak szakmai fórumot Barcson

Hivatásos gondnokok és gyámügyi szakügyintézők részére tartott előadást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szakembere az ellátottjogi képviselők gondnoksággal kapcsolatos tapasztalatairól a dél-somogyi városban.
 

A Somogy Megyei Kormányhivatal tájékoztatója szerint Bencéné Bogárdi Andrea, az EMMI Integrált Jogvédelmi Szolgálat, Jogvédelmi Módszertani osztályának ellátottjogi képviselője a Somogy Megyei Kormányhivatal felkérésére osztotta meg gondolatait augusztus 25-én, Barcson. A szakember tevékenysége kiterjed Somogy, Zala, Baranya megyei bentlakásos intézményeire.  Bencéné Bogárdi Andrea tavalyi év során 17 ellátottjogi képviselővel 8246 üggyel foglalkozott, a feladatellátás kiemelt célja a hatékony jogvédelem biztosítása. Előadását Bethlen Gábor gondolatával zárta: „Nem mindig lehet megtenni azt, amit kell, de mindig meg kell tenni azt, amit lehet”.
A rendezvényt dr. Schütz Nikolett, a Somogy Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály vezetője nyitotta meg, aki gondnoksági ügyekben szerzett személyes tapasztalatait is felelevenítette köszöntőjében. A gondnoksággal kapcsolatos egyéb szakmai kérdések, felvetések a Hatósági Főosztály Szociális és Gyámügyi Osztálya közreműködésével kerültek megvitatásra az előadást követően.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!