Főzőversenyek sora csalogat Bolhón

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően főzőversenyek sora csalogat Bolhón. Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok egy éve indultak, ennek részeként a Barcsi Járásban is számos település rendez a tanulók táplálkozásában remélhetően reformokat hozó közösségi eseményeket.
 

Bolhón, egy helyi alapítvány és Mózes Noémi dietetikus segít az ismeretterjesztésben és a programszervezésben is. A fiatal szakember az iskolában keresi fel a falu diákjait, akiknek egzotikus és magyar gyümölcsöket valamint elfelejtett vitaminbombákat mutat, de gyümölcssalátákat is készítenek közösen. A felnőtt lakosságot a kultúrházban várja egy-egy egészséges táplálkozásról szóló előadással, de recepteket is közre ad.
A pályázat részeként pedig főzőversenyeket szerveznek. Járt már náluk Buday Péter,magyar séf, műsorvezető is, aki 10 féle ételt főzött és mutatott be egy főzőversennyel összekötött rendezvényen, és azóta már rendeztek egészséges ételkészítő versenyeket a Falunapon, és a Traktoros napon is. A szépkorúaknak pedig novemberben tanítanak egészséges ételkészítést, receptekkel.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!