Folyamatosan nőtt a barcsi szakképzést választók száma az elmúlt évtizedekben

125 évvel ezelőtt indult a barcsi szakképzés története, erre emlékeztek a hétvégén a városban az oktatási intézmény tanárai és diákjai, no és a település érdeklődő lakosai.
 

Mint elhangzott, 1893-ban intézményesítették a szakképzést, de iskolaépület még nem tartozott hozzá. Bérelt ingatlanokban folyt a képzés, a mai épület elődjének építése is csak 1971-ben indult meg. Ez hat tantermet jelentett.  A nyolcvanas években megkezdődött a fiatalok Barcsra áramlása köszönhetően a helyi iparfejlesztésnek. A SEFAG, a Fővárosi Kézműipari Vállalat, a Kemikál, a TÖVÁL jelentős hatással volt a szakképzésre, szükséges volt a bővítés. Ebben a munkában az intézmény szakoktatói és tanulói hathatós fizikai segítséget nyújtottak, a vállalkozók, szakmai partnerek közreműködésével. Így ma már 21 tantermes az iskola, melynek van könyvtára, tornaterme, étterme, melegítőkonyhája, nyelvi laborja, számítógépes tanterme.
A tanműhelyek is folyamatosan változtak. A rendszerváltást követően hozták létre, a ma is működő Béke utcai Gyakorlati Oktatóbázist, ahol ma is zajlik oktatás, javarészt 9. évfolyamosoknak, a többiek kint vannak már vállalkozóknál. Jelenleg nyolcvan gyakorlati partnere van az iskolának.
Minderről részletek a HÍD Tv ma esti hírműsorában.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!