Folyamatos covid idején is a barcsi tejüzem termelése

Nem jelentett különösebb fennakadást vagy problémát a covid járvány a Kőröstej barcsi üzemében. A második hullámban bevezetett plusz intézkedések továbbra is érvényesek, de miután az élelmiszergyártás egyébként is komoly higiéniai előírások mentén zajlik, ez tulajdonképpen állandó maszkhasználattal egészült csak ki. A folyamatos működés kedvezett az új piaci elvárások teljesítésének, a megkezdett fejlesztések befejezésének és a termelésnövekedésnek is.

A jelenleg grillsajtot és kenhető krémsajtot gyártó üzemben megduplázódott a termelés az elmúlt 5 év során, épp ezért technikai fejlesztésre is szükség volt. 
Tarkó Tivadar, a cég barcsi üzemvezetője a HÍD Televíziónak úgy nyilatkozott, hogy beállítottak a krémsajt vonalba egy UHT vonalat, hogy magas hőfokon kezelhetők legyenek a termékek, hisz krémsajt az 100%-ban export, a grillsajtnak kb. a 85%-a.utazik főként arab területre.
S, mivel vannak olyan célországok, ahol nincs megfelelő hűtés, ezért tesznek róla, hogy termékeik így 25 fokig tárolhatók legyenek. 
Az üzembejárás során megtudtuk, hogy portfóliójukat új sajttermék-típusokkal bővítették, a gyártóegységeket hűtő- és tárolókapacitásokkal közel kettő milliárd forint értékben, a gyártást pedig új, robottechnológiát alkalmazó, integrált gyártósorokkal és informatikai megoldásokkal, másfél milliárdos beruházással. Ezzel nemzetközi szinten is az élmezőnybe tartozik már a Kőröstej Kft.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!