Faültetés a Deák Ferenc Általános Iskola udvarán

80 facsemetét ültettek a Deák Ferenc Általános Iskola udvarán szülők, diákok és pedagógusok közösen. A cél a suli udvar zöldebbé varázsolása, és a környezettudatos nevelés.

 

Az intézmény igazgatója, Benczéné Németh Bernadett arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy  30 nyárfa, 40 éger és  két földlabdás hársfa kapott helyet a 10 gyümölcsfa mellett az udvaron. Mint megtudtuk az iskola felhívására sokan megmozdultak. Csemetéket és termőföldet is kértek – és kaptak is. A termőföld mellé trágyát is szórtak, hisz a talaj itt nagyon törmelékes és homokos. Sőt, még az öntözést segítő dréncsöveket is elhelyezték.
Benczéné Németh Bernadett a HÍD Televíziónak elmondta, előre elkészítették az ültetési tervet, megszervezték a szállítást, a munkaeszközök biztosítását, és reggel nekiálltak az ültetésnek. Voltak szülők akik már nyolc órakor hozzáfogtak a munkához, a többség kilenc órára érkezett. Összesen közel 50 szülő vett részt a faültetésben a pedagógusok vezetésével. Voltak gyerekek is, ők zsíros kenyér és teakészítésben is segítettek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. február 17.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!