Fákat mentettek a Deákos-diákok

Fákat mentettek a Deákos-diákok, igaz nem konkrétan erre gondoltak, amikor körbe járták a várost, hogy minél több papírt gyűjthessenek. A gyűjtés évek óta hagyomány a Deák-hét programjai sorában. Az idei évben a Deák Ferenc Általános Iskola tanulói, tíz tonna papírt szedtek össze és adtak le. Mint mesélték, volt aki utánfutóval és volt aki talicskávak érkezett. A legeredményesebb munkát végző osztály egymaga 120 kg-ot adott le.
 

A legújabb hulladékgazdálkodási számítások szerint 1 tonna újrahasznosított papírral 17 fa élete menthető meg, vagyis a Deákos-diákok 170 fának segítettek életben maradni.
Az iskolai környezetvédelmi oktatás, a szervezett papírgyűjtés, vagy a néhol ma is állandóan működő szelektív gyűjtés tudatosítja a gyerekekben,  hogy  a  hulladék  nagy  része (mint nyersanyag) ÉRTÉK. Ezért fontos, hogy a  gyerekekbe  már  kisgyermek  korban,  vagy  oktatás  keretében  tudatosuljon,  hogy  a  környezetvédelem,  az  újrahasznosítás,  a  szelektív  gyűjtés:  mindannyiunk  érdeke.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!