Egyre több a vírusfertőzött Barcson is

Úgy tűnik a covid járvány egy újabb szakaszát éli Barcs. Az első hullám alig okozott helyi érintettséget, 2021-ben viszont számos tragédia történt, és a családok mellett az oktatási intézményeket is elérte a vírusfertőzés. Több hónapos viszonylagos csend után most pedig egy középiskola ismét online oktatásra tért át.

A KSZC Barcsi Szakképző Iskola tájékoztatta tanulóit és a szülőket, hogy a vírushelyzet miatt a héten és a következő hét hétfői napján a nappali tagozatos osztályok online oktatáson vehetnek részt. Az esti tagozatos felnőttoktatási csoportokra ez az intézkedés nem vonatkozik. Az intézményben azután hozták meg a döntést, hogy két igazolt fertőzött után, egymást követően betegedtek le a pedagógusok, akiknek teszteredményeit most várják. Ebben az esetben már nem lehetett az oktatást helyettesítéssel megoldani.
Sok a beteg a Széchényi Ferenc Gimnáziumban is, de ott a diákok körében. A honlapjuk aktuális járványügyi információi között olvasni, hogy már 30 fő körül mozog a vírusfertőzöttek száma. Sok így a hiányzó, és valószínű a látens fertőzött is.
A Dráva Völgye Technikum és Gimnázium két osztálya is online oktatásban részesül. Ahol a fertőzött diáknak sok oltatlan osztálytársa volt, ott meglépték a váltást, de ahol nagyrészt oltottak a tanulók, ott maradt a jelenléti oktatás.
A barcsi általános iskolákban még nem aggasztó a helyzet, bár mindenhol van hiányzó pedagógus és diák, influenzás és igazolt koronás is.
A Szivárvány EGYMI-ben egészen sajátos helyzet állt elő. Itt a megbetegedések és hiányzások bárányhimlő illetve hasmenés miatt fordultak elő, de jó páran felső légúti problémákkal maradtak otthon. Pozitív tesztről nem tudnak az intézményben.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!