Egyre több az ételallergiás

Az elmúlt években ugrásszerűen nőtt az ételallergia előfordulási gyakorisága. A világon átlagosan a gyermekek 5-8 százaléka, a felnőttek 2-19 százaléka allergiás valamilyen élelmiszerre, hangzott el a barcsi Egészségnapon. A gyermekek között ez az arány még aggasztóbb: az ételallergiások száma 18%-kal emelkedett tíz év alatt.
 

dr. Papp Gábor gyermekorvos elmondta, Barcs és Nagyatád környékén 3000 allergiás és asztmás gyermeket gondoznak, és itt is egyre több az ételallergiás. Korábban 2-3 havonta jelentkeztek ilyen panaszokkal, ma már minden rendelésen legalább 4-5 új beteget regisztrálnak. Mindez visszavezethető arra, hogy a XXI. század elejére az ipar minden területen olyan jelentős fejlődésen ment keresztül, amely olyan sokféle és olyan nagy mennyiségű újfajta, többségében szintetikus vagy kémiailag (esetleg genetikailag) módosított alapanyagot és terméket eredményezett, amely az immunrendszer és az emberi szervezet számára követhetetlen.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!