Egyre nagyobb feladatot jelent az idősellátás

Egyre nagyobb feladatot jelent az idősellátás, hangzott el a Szociálismunka Napja alkalmából rendezett barcsi ünnepségen. Az intézmények számára nehéz megfelelő ápolót találni, és jelentkezőből is egyre kevesebb van, ráadásul a fenntartás is egyre nehezebb minden önkormányzatnak.
 

A családi átrendeződések miatt a közeli hozzátartozók nem tudnak törődni időseikkel, ez állami feladat lett, melyet az önkormányzatok látnak el. Ez nagy feladat a barcsi önkormányzat számára is, mert az állami támogatás mellé szükség van önkormányzatira is. A hozzáadott összeget pedig, úgy kell megspórolni. állami támogatás nélkül ez megoldhatatlan lenne, fogalmazott Karvalics Ottó polgármester.  Az idős ellátás óriás feladat, különösen egy olyan hátrányos térségben, mint amilyen Dél-Somogy, ezt már Ander Balázs, országgyűlési képviselő mondta. Vért izzadhat egy-egy önkormányzat, hogy ellássa az elesett embertársainkat. A szektor fokozottabb figyelmet igényel. Ráadásul nem lehet csak az itt dolgozók hivatás tudatára építeni, vagy azzal visszaélni. Meg kellene őket becsülni, ugyanis valóban olyan feladatot látnak el, ami egyszerűen kiválthatatlan.
Varga Ilona, a Szociális Központ igazgatója úgy fogalmazott, a szociális szférában dolgozó emberek számának megduplázására lenne igazi nagy szükség, mert az ellátottak gondozási szükséglete oly magas, melyre nem elég ez a gondozói és ápolói létszám. Az itt dolgozók erejükön felül teljesítenek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!