Egyre magasabb képzettségűek a barcsi mentőállomás dolgozói

Újabb sikeres vizsgákat tettek a Barcsi Mentőállomás dolgozói. Ezúttal gépkocsivezetők szereztek különböző szintű egészségügyi végzettséget.
 

Börzöli Zoltán, megyei vezető mentőtiszt tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy folyamatos az állomány képzése. Nem csak egyre magasabb végzettségűek lesznek, de a gépkocsivezetők is sorra szereznek egészségügyi ismereteket. Közülük pl. most tett un. 5.4 –es, majdnem legmagasabb szintű mentőápolói vizsgát egy fő, ő ezzel gyakorló mentőszakápoló végzettséget szerzett, ketten pedig a betegkísérői képzést fejezték be, és ezzel alapszintű egészségügyi végzettséget nyertek.
Magasabb egészségügyi szakképesítéssel így már három gépkocsivezető rendelkezik, de a barcsi mentőápolók 90%-a már a legmagasabb szintű ismereteket is megszerezte. Sőt, közülük hárman un. mentőtecnikusok, mert ápolásra és mentő gépkocsivezetésre is bevethetők, ahogy a szükség kívánja.
A gépkocsivezetőknek folyamatosan szerveznek egészségügyi képzéseket, Somogyban most egy 25 fős csoport végzett, ebben volt a két barcsi, de szeptemberben újra indul egy képzés, azon 4 barcsi sofőr vesz majd részt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!