Egy bővülő iskola egyet jelent a jövőépítéssel

Egy új, vagy bővülő iskola egyet jelent a jövőépítéssel, hangzott el többször is kedden a babócsai iskola felújítás alapkőletételénél. Az oktatási intézmény 1 milliárd 88 millió forintból bővül.
 

A Gábor Andor Általános Iskola nagy változás előtt áll. A mostani tornatermet megszüntetik, a javíthatatlanná vált tetőszerkezetet lebontják és a tornaterem helyén belsőudvart alakítanak ki. Helyette készül két másik sportlétesítmény. Egy kicsi a gyógytestnevelésnek, és egy nagyobb, a mostani tornaterem helyett, mondta el az iskolaigazgató szerkesztőségünknek. Berta Andreától azt is megtudtuk, hogy az aula is teljesen új funkciót és arculatot kap, körbeépítik, és egy természettudományos tantermet alakítanak ki. A beruházás során az egész épületet felújítják, fűtéskorszerűsítést végeznek, és napelemes rendszert építenek ki, valamint elkészül az iskola akadálymentesítése.
Péter István polgármester az alapkőletételnél úgy fogalmazott, a település fejlődése szempontjából is jelentős ez a beruházás, mely iskolatörténeti fordulópont, közösségépítő hatású, és a falufejlesztésnek is alapja. A bővítés öröm, hisz aki iskolát épít, az a jövőt építi.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!