Eddig öt felhívás értő el a Magyar Falu Programban

A kistelepülések önkormányzatai nagy várakozással fogadták a pályázati lehetőséget, illetve talán elmondható, hogy nincs olyan falu, amely ne adott volna be pályázatot fejlesztési forrásra. A baranyai kistelepülések polgármesterei közül szinte mindenki arról számolt be a megyei hírportálnak, hogy benyújtotta már pályázatát a Magyar Falu Programban, de amint megjelennek a következő felhívások, még fognak pályázni.

Mint ismert, a kormány 2019-ben legalább 150 milliárd forint hazai forrást fordít a Magyar Falu Program megvalósítására, melynek célja az ötezer fő alatti települések népességmegtartó és -növelő erejének erősítése.
Az önkormányzatok eddig a nemzeti és helyi identitástudat erősítésére, orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvosi eszközökre, az egyházak pedig a helyi egyházi közösségi terek fejlesztésére adhatták be pályázati kérelmüket. A lap információi szerint országos szinten is többszörös a jelentkezés, melyről Nagy Csaba országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott, ebből is látszik, mekkora igény volt a Magyar Falu Program elindítására. A felhívások éppen ezért több évtizedes fejlesztési hiányterületekre irányulnak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!