Ebösszeírás lesz Barcson márciustól

Barcs Város Önkormányzata honlapján tájékoztatja a kutyatartókat, hogy ebösszeírás kezdődik a városban. Az összeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért az „Ebösszeíró adatlap” beszerzése és leadása is az ebtulajdonosok/ebtartók kötelessége.
 

A március elsején kezdődő akció június 31-ig, négy hónapot biztosít arra, hogy a kötelezettek beszerezzék a szükséges nyomtatványokat az állatorvosi rendelőkből, a polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatáról, vagy elektronikus úton a város honlapjáról, vagy az önkormányzat honlapjáról.
 (www.barcs.hu ) (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap )
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladataik elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.
Ennek során az ebtartóknak ebenként kell az eb oltási könyve, kisállat útlevele, törzskönyve alapján egy adatlapot kitölteni és azt (azokat) az önkormányzathoz visszajuttatni.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!