Drasztikus alapanyag áremelkedés mellett is jó évet zárt az Avermann-Horváth Kft.

A 2021-es évet a koronavírus mellett az alapanyagok drágulása határozta meg az Avermann-Horváth Kft-nél, és bár összességében pozitív mérlegen zárt a vállalat, voltak nehézségek az elmúlt esztendőben.

Horváth Péter ügyvezető a HÍD TV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a vasárak háromszoros növekedése nagy kockázatot jelentett. Az árajánlatok és megrendelések összhangja a felhalmozott készlettel még sosem volt ennyire fontos, mint a tavalyi évben az alapanyagárak gyors változása miatt. A nehézségek ellenére a vállalat pozitív mérleggel zárt. Az ügyvezető elmondása szerint ehhez nagyban hozzájárult az alkalmazottak fegyelmezett magatartása a járvány ideje alatt. Az áremelkedésektől megtisztítva durván 15 % -kal nőtt az árbevételük az előző évhez képest, ha az időközben eszközölt áremelkedéseket is beleszámolják, úgy durván 25-30 % az éves árbevétel.
Az Avermann-Horváth Kft. 1995-ben 11 fővel kezdte meg a termelést, mára 116-an dolgoznak a barcsi üzemben. Jelenleg a vállalkozás 20 köbméteres prés konténerei révén piacvezető több országban is, de gyártanak egyéb préskonténereket, valamint bálázó gépeket, válogató műveket és átrakó állomásokat is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!