Disznóöléssel készülnek a júliusi barcsi romanapra

Július 10-én az esti órákban vágják a Barcsi Romanap rendezvényére a disznót. A hagyományos disznóölésen készítik elő a 14-i Romanap főzőcsapatainak alapanyagait is.

Tatai Ferenc, a rendezvényt szervező Barcsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: a köröm- és csülökpörkölt mellett töltött káposztával, különféle lecsóételekkel, babgulyással is készülnek a csapatok. Megkötés nincs, de a szervezők örülnek, ha a baráti társaságok a roma hagyományokhoz köthető ételeket készítenek, de ez nem feltétel. A főzőversenyre nevezni az RNÖ-nél és a Szegedi Tibor Közösségi Házban lehet július 10-ig. A vendégek számára készítik a hagyományos punyát, azaz cigánykenyeret is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!