A Deákban is megünnepelték az Európai Diáksport Napját

Szeptember 25-én 40 ország 9000 iskolájának 3 millió diákjával együtt a Deákban is megünnepelték az Európai Diáksport Napját.

 

 

 2006-ban az MDSZ indította útjára hazánkban a diáksport napot, majd az Országgyűlés 2017-ben nyilvánította minden év szeptemberének utolsó péntekét a Magyar Diáksport Napjává. A diáksportnap az elmúlt években európai kezdeményezéssé vált, és ma már több mint 40 európai országban szervezik meg szeptember végén a magyar jó gyakorlatból kinőtt Európai Diáksport Napját, mely évről-évre a testmozgással és az egészségtudatos életvezetéssel összefüggő fókusztémákat dolgoz fel. A 2020/2021-es tanév rendjéről szóló rendeletben pedig az EMMI hivatalosan iskolai témanappá tette meg az Európai Diáksport napját. Benczéné Németh Bernadett kérdésünkre elmondta: „a Deákban évek óta regisztrálunk az eseményre, és veszünk részt a programokon Varga Zoltánné testnevelő vezetésével. Aktivitásunkért elismerő oklevelek mellett sportszerutalványt is rendszeresen küldött részünkre az MDSZ. Nem titkolt vágyunk, hogy idén is ott lehessünk az első 100 iskola között, akik 60.000 Ft-os labdautalványban részesülhetnek. 
Az idei tanévben szeptember 25-én ünnepelték az Európai Diáksport Napját, melynek fókusztémája a testmozgás mellett a gyermekek egészséges önképe és mentális egészséges volt. Az iskola minden tanulója részt vett a programon, a feladatokat osztályszinten teljesítették a járványügyi szabályozások maximális betartása mellett – tájékoztatott az igazgató. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!