Csurgón öntötték össze, Barcson őrölik a gabonát a Magyarok Kenyeréhez

Idén 28 tonna gabonát ajánlottak fel a somogyi gazdák a Magyarok Kenyere Program számára. Ez tizedével több, mint tavaly. A szemeket a barcsi malomban őrölik majd meg.
 

Idén 250 somogyi mezőgazdasági vállalkozó tett hozzá a Magyarok Kenyere Program 15 millió búzaszeméhez. A megye gazdái a kezdetek óta támogatják ezt a jótékonysági kezdeményezést. Idén, annak ellenére több búzát ajánlottak fel Somogyban, hogy a megyében nagyjából 15 százalékkal kevesebb termett, mint egy évvel korábban - mondta el szombaton Csurgón a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara somogyi elnöke, Berek Gábor: "Jobban meg tudjuk becsülni a gazdák adományát, ha figyelembe vesszük, hogy az idei év időjárása nem volt kedvező a búzatermelőknek sem. Ők mégis adtak, hogy ezt a példaértékű nemzetegyesítő ügyet szolgálják adományaikkal."
Országosan is évről-évre nő a jótékony célra fordítható búza mennyisége, az akciónak pedig már az egész Kárpát-medencére vannak követői.
Az adománybúza csurgói összeöntése után a gabonát a barcsi malomban őrölik meg. A lisztből idős- és gyermekotthonok, intézmények és rászorulók kapnak majd a határokon innen és túl.
Fotó:kapos.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!