Csokonyavisontai iskolások az ország legjobbjai között

A 2017/2018-as tanévben számos elismerést könyvelhettek el a csokonyavisontai általános iskola tanulói művészetoktatás terén. Egyes kompetenciaterületeken az alacsony óraszámok mellett nem lehet megfelelő fejlődést elérni, így többféle tanórán kívüli és szabadidős tevékenységet biztosít az iskola a fejlesztő hatások érdekében, mondta el szerkesztőségünknek az iskola rajztanára.
 

Nagyné Jankovics Mária úgy fogalmazott, az esélyegyenlőség biztosítása, a hátránykompenzáció és az integrált nevelés megvalósítása mellett lehetőség van az iskola azon tanulóinak, akik valamely tantárgy, sport vagy művészeti területen kiemelkedően tehetségesek a továbbfejlődésre, tehetségük kibontakoztatására, versenyeken történő megmérettetésükre. Ebben a 2006-ban kezdődött művészetoktatás, és a több, mint öt éves Kapronczai Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kihelyezett tagozata sok gyereknek nyújt lehetőséget kreativitásuk, vizuális képességük fejlesztésére. Az idei év kiemelkedő eredményeket hozott.
A Szivárvány EGYMI és a Kistérségi Járóbeteg-ellátó Intézmény Az „Ételed az életed” pályázaton Hartmann Eszter 8. osztályos tanuló első helyezést ért el rajzával, és egyben megnyerte a pályázat logóját is. A BALATON-KER-TÉSZ Szövetkezet, aki Somogy -, Tolna -, Veszprém -, és Zala megye iskoláiba szállítja az iskolagyümölcsöt, pályázatot hirdetett Mátyás király és az aranyalma története címmel, amin Radics Hanna 6. osztályos tanuló második díjat kapott, és egy 20.000 Ft-os Intersport utalványt. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által meghirdetett alkotói pályázatán felső tagozatosak közt Hartmann Kevin 7. osztályos tanuló első helyezett lett „Tűzoltás az erdőn” rajzával, illetve szintén első helyezést ért el meséjével Radics Hanna 6. osztályos tanuló. Hanna „Max a tűzoltókutya” meséje a bizottság értékelése alapján az országban a második legjobb lett. Felkészítőjük, Nagyné Jankovics Mária, elmondta, a művészet segít abban is, hogy utat találjanak a gyerekek lelki világához, ők pedig kiteljesedhetnek alkotás közben.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!