Csökkent a térségben elkövetett bűncselekmények száma

A város közbiztonságáról szóló 2018-as évi beszámolót tárgyalta a képviselő testület Barcson. dr. Cserti István r. alezredes úgy fogalmazott, jó hír, hogy összességében nőtt a lakosság biztonságérzete.
 

Dr. Cserti István, a Barcsi Rendőrkapitányság megbízott vezetője 2019. április 18-án számolt be a város képviselő-testülete előtt a 2018. évi közbiztonsági helyzetről. A beszámolón Pungor János r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes is jelen volt, aki kiegészítette a kapitányságvezető beszámolóját. A város testülete megköszönte a rendőrség munkáját, majd a jelenlévő képviselők a beszámolót 11 igen szavazattal egyhangúlag elfogadták.
A beszámoló alkalmnával hangzott el, csökkent a térségben elkövetett bűncselekmények száma. A Barcsi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2018-ban 330 regisztrált bűncselekmény történt, az előzi évi 361-gyel szemben. Barcs területén már nem ilyen pozitív a változás, ez 177 esetet jelent, 154-hez képest. Közterületen pl. 54-ről 65-re emelkedett az elkövetett bűncselekmények száma. a jó hír, hogy kiemelten kezelendő bűncselekmény nem történt. Az is jó hír, hogy az év közben történt rablást, sikeresen felderítéssel már lezárták, a decemberi pedig vádemelésnél tart.
Első olvasatban kicsit riasztónak tűnik, és a lakosság biztonságérzetét jelentősen befolyásolhatja, hogy a közterületen elkövetett rongálás, garázdálkodás, lopás, betöréses lopás esetében, a lakás betörések száma 1-ről, 27-re emelkedett, fogalmazott Cserti István. Majd hozzá tette, ez nem konkrét lakásokba való behatolást jelent, ugyanis ide tartozik a lakóépületekhez tartozó bekerített területen álló építményeket érintői bűncselekmény is. Barcson egyébként, garázs, tároló, szerszámos, 15 esetben volt betöréses lopás helyszíne.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!