Civilek támogatása

Az idei évben is támogatja Barcs Város Önkormányzata a civil szervezeteket. Az erről szóló szerződéseket tegnap írták alá.
14 helyi szervezet kap önkormányzati támogatást, működési költségei, illetve egy-egy nagy programja finanszírozásához. Karvalics Ottó polgármester a jelenlévőknek elmondta, 1.800.000,- Ft –ot osztottak szét a civilek között, az éves munkája, és a tervezett programja alapján differenciáltan. Az összegek 60 és 230 ezer Ft között mozognak, melyeket a jövő héten kapnak számlájukra a csoportok.

 

A Drávaszentesi Polgárőr Egyesület pl. a bűnmegelőzési járőrözéshez, annak tárgyi eszközeinek pótlásához, a téli-nyári védőital biztosításához, valamint a gyermeknapi programok megvalósításához kért támogatást. A Barcsi Szív Egyesület a heti kétszeri gyógytorna költségeire, a Bárdos Lajos Kórus az őszi kórustalálkozóhoz, az Őrláng a Civilekért Egyesület sport és szakmai programokhoz, pl az őszi katasztrófavédelmi nap megrendezéséhez, a mozgáskorlátozottak megyei egyesületének helyi csoportja pedig a városi nagyrendezvények játszóházainak alapanyag szükségletéhet, valamint a 40 éves városi jubileumra tervezett szóró ajándékok elkészítéséhez. Megvalósul egy kimondottan gyermek program is ebből a keretösszegből, a Barcs és Vidéke Horgászegyesület az idei évben is szervez tábort, ennek költségei terhe enyhíthető a támogatásból.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!