Búcsúztassuk biztonságosan az óévet

Bár, a 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékeket csak december 31-én 18 órától szabad használni, már az elmúlt napok is hangosak voltak a rakétáktól, no és a petárdáktól, melyek vásárlása és használata is tilos, sőt már megtörténtek az első petárdabalesetek is.
 

Az elmúlt évek statisztikája szerint, Szilveszter éjjel országosan 20-30 olyan tűzesethez riasztják a tűzoltókat, amelyet pirotechnikai eszköz szabálytalan használata okoz. A leggyakrabban fenyők, tuják és szeméttárolók gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyre repül, vagy szoba ablakán jut be, tüzet okozva ott. épp ezért mindenkinek körültekintően kell eljárnia, ha a szilveszteri szórakozást tűzijátékkal színesítené, a figyelmetlenség ugyanis balesetet és tüzet is előidézhet.
Minden terméken van használati utasítás. Ez tartalmazza, hogy hova helyezzük, hol gyújtsuk meg az adott tűzijátékot, illetve azt, hogy mekkora védőtávolságot kell betartani. Ne irányítsuk emberekre, állatokra, növényekre, épületekre a tűzijátékot. Úgy helyezzük el őket, hogy még hibás működés esetén se okozzanak kárt. Erős szélben ne használjuk fel őket.
Ha tűz keletkezik, próbáljuk a saját testi épségünk veszélyeztetése nélkül eloltani és hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!