Bővült a rigóci csemetekert állománya

Vadkörte, vadalma, madárcseresznye, barkócaberkenye és házi berkenye is található a rigóci csemetekertben. Az őshonos magyar gyümölcsfák a Dráva Völgye Középiskola diákjainak köszönhetően újra elérhetők lesznek.
 

A barcsi középiskola a verőcei társintézménnyel egy közös projekt keretében kezdte felkutatni a még fellelhető és termő fákat, majd magszedést követően, veteményezésbe fogtak, ma már pedig sikeres csemete nevelést folytatnak. A közös munka első üteme a napokban ért véget.
Malgay Viktor projektvezető, a Dráva Völgye Középiskola igazgatóhelyettese szerkesztőségünknek elmondta, erdészeti iskola nincs csemetés nélkül, vagyis az erdész képzés kapcsán, az oktatás részeként rendszeresen nevelnek csemetét, de főként tölgyféléket, mert ezekre van nagy szükség az erdősítések során. A rigóci csemetekert azonban most közel 70 ezer gyümölcsfa csemetével bővült. Vadkörte, vadalma, madárcseresznye, barkócaberkenye és házi berkenye növekszik itt. Ez utóbbi a legértékesebb, hisz nagyon kevés a még élő és termő házi berkenye, így gyümölcse is nagyon ritka és magot is nehéz belőle szedni. A csemetéje is felbecsülhetetlen értékű.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. május 25.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!