Biztos Kezdet Gyerekházak szakmai napja a jövő héten Csokonyavisontán

Szeptemberben indultak a térségben is a Biztos Kezdet Gyerekházak. Az első hónapok tapasztalatairól Csokonyavisontán számolnak be a már működő gyerekházak szakmai vezetői.
 

A csokonyavisontai Tulipán Biztos Kezdet Gyerekházban augusztus 27-től tartottak bemutatkozó hetet, és szeptember 3-tól indult a rendszeres munka akárcsak Babócsán, a három év alatti gyermekekkel és szüleikkel a Gyerekház kínálta programok során.
Tízórai után kötött foglalkozás, szabadjáték, mesehallgatás vár a picikre, minden harmadik hétfőn baba-mama klubot tartanak, érkeznek vendég előadók, és terveztek szakember képzést házon belül is.
A házak olyan településeken jöhettek létre ahol a lakosság szám 1000-4000 közötti és a rendszeres gyermekvédelmi támogattak aránya pedig 50% feletti. Ám nem csak a gyermekek az egész család részt vehet, és sok esetben részt kell vegyen a programban.
Harasztia Judit hozzá tette, a Gyerekház közösség formáló szerepet kell, betöltsön, elsőként 0-3 év közötti korosztály és szüleik számára, s miután a faluban nincs bölcsőde, a ház segít az óvodára való felkészülésben is, és nem csak a hátrányos helyzetűeknek.
Az első hónapok tapasztalatairól, nehézségeiről és a folytatásról egyeztetnek kedden a vezetők egy szakmai fórumon EFOP Gyerekesély Programok Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakmai vezetőjével, Kovács Erikával.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Vírus okozta anyagi kár az erdészetekben

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!