Biztonságos internethasználat

Biztonságos internethasználat érdekében, kampány indult a barcsi oktatási intézményekben. A kezdeményezés nem új, minden év februárjában felkeresnek egy-egy korosztályt a rendőrkapitányság munkatársai.
 

Szabó László alezredes rádiónk vendégeként elmondta, a kampány összefogás eredménye. Ország és Európa szerte civil és hivatásos szerveztek járják az iskolákat, hogy figyelmeztesség a diákokat, mit ne, és elmondják, mit hogyan érdemes a világhálón. Barcson is minden intézménybe ellátogatnak a szakemberek.
Az internet elterjedése és az internet elérését lehetővé tevő infokommunikációs szolgáltatások átalakították életvitelünket, szokásainkat. Bármikor, bárhol, akár utazás közben is kapcsolatban lehetünk másokkal. A digitális kompetencia általános szükségletté, alapkövetelménnyé vált.
Miként a valós, ún. „offline” világban, az interneten is találkozhatunk veszélyekkel, és tudatosan fel is kell készülnünk az azokkal szembeni megfelelő védekezésre. Ebben támogatni kell a veszélyeket az életkoruk miatt felismerni nem képes fiatal, illetve idősebb, vagy az internetezés terén egyébként tapasztalatlan felhasználókat – ez részben a szülők, hozzátartozók, részben az illetékes hatóságok, intézmények feladata. Adatokkal való visszaélés, online csalások, kéretlen megkeresések és sértő tartalmak közzé tétele szerepel a lista élén.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!