Biztonság Hete Somogyban

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) szervezésében az idei évben is megrendezte a „Biztonság Hete” nevet viselő programsorozat. Az eseményhez a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is csatlakozott.

A közlekedési szakemberek az elmúlt héten nemcsak a szabálytalankodókkal szemben intézkedtek az utakon, de a közlekedésben szabályosan résztvevőket is megállították, hogy egy-egy csokoládé átadásával jutalmazzák őket. Az akció kitűzött célja volt felhívni az emberek figyelmét, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben, olvasható a police.hu oldalon.
Az utóbbi években az autóforgalom mellett a kerékpáros közlekedés került a figyelem középpontjába Somogyban. A rendőrség egyik fontos kitűzött célja 2020-ban, hogy visszaszorítsa a közúti közlekedési balesetek számát, valamint enyhíteni a sérülések súlyossági fokát, melyben a különböző védőfelszerelések, láthatósági kiegészítők viselésének és használatának kiemelt jelentősége van.

Éppen ezért a szakemberek 2020. október 15-én 14 órától 18 óráig tartó akció keretében – a készlet erejéig - ingyenes, a láthatóságot elősegítő közbiztonsági kiegészítőket (fényvisszaverő mellényeket, karpántokat, kerékpáros villogókat, matricákat) ajándékoznak az érdeklődőknek, melyeket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (7400 Kaposvár, Szent Imre u. 14/c. szám) aulájában vehetnek át.  Jelszó: … hogy mindenki hazaérjen!

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!