Beérett a szankciós lista, sorra esnek el a kutak

Nagyatádon átmeneti készlethiány is volt, több autós üzemanyag nélkül hagyta el a kutakat. Barcson most a MOL kútnál kígyózó sorok várnak üzemanyagra.

Kadarkúton a városba vezető utat hatkor még autósor állta el, nem lehetett bejutni a töltőállomásra. Barcson ma kaptak néhány ezer liter gázolajat, így sokan errefelé vették az irányt.

Bőven két euró felett van a legtöbb európai országban az üzemanyag literenkénti ára, így minden fuvarozó cég Magyarországon tankoltatja meg az erre közlekedő tehergépjárműveket, de az errefelé haladó buszok és autók is itt remélnek olcsóbb üzemanyagot. Az árstop a lakossági fogyasztóknak továbbra is fennáll, de a céges végfelhasználók közül nem mindenki fizet 480 forintot literenként. A környező mezőgazdasági cégek, személy- és teherfuvarozó vállalatok ugyanis jó ideje 600 forint felett kapják literenként a gázolajat, ami a prognózis szerint pénteken további 60 forinttal drágul. Egy kis töltőállomás tulajdonosa arról számolt be, hogy 720 forint lenne a gázolaj literenkénti ára (ami például Németországban most ennyi is).  Ezért nekik nem éri meg a saját töltőállomásukat megtölteni és onnan vételezni az üzemanyagot. Pécsett a városi autóbuszokat is a MOL kútjain tankolják, de Barcsra is sokan érkeznek megtölteni a horvát határ mellől az autókat.

Több töltőállomás korlátozásokat vezetett be, így pánikvásárlási lánc szabadult el. Néhány töltőállomáson a kamionokba maximum 50 litert engednek tankolni. Egyes magánkutak a közösségi médiában azt tették közzé, hogy a nagy láncok (MOL, SHELL, OMV) csak a saját franchise benzinkútjait szolgálja ki. A töltőállomások tulajdonosai már felvették a kormányzattal a kapcsolatot, az érdekvédelmi szervezetek tájékoztatása szerint hamarosan intézkednek a hatóságok.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!