Barcsra érkezett a Szakmavilág kamionja

Általános iskolásoknak kínált pályaválasztási tanácsadást a Somogy Megyei Kereskedelmi Iparkamara Barcson a héten szerdán, de egy egészen szokatlan módon. A virtuális valóság segítségével.
 

Sikeres őszi bemutatkozása után, a tavasszal, ismét útnak indult a Szakmavilág kamionja, amelyen VR-aktivitás és tanácsadók várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Az országos roadshow tavaszi helyszínein a résztvevők virtuális szemüveg segítségével próbálhatnak ki különböző szakmacsoportokat. Építészet, divat, autóipar, és vendéglátás területen jeleskedhettek a 6. 7. osztályos fiatalok.
Kurucz János, a kamara pályaorientációs tanácsadója a HÍD TV-nek elmondta, a környező falvak iskoláiból is beszállították a diákokat Barcsra, hogy minél többen részt vehessenek a kamion nyújtotta lehetőségben. A modern helyszínen nyolc fiatal próbálhatja ki egyszerre, hogy milyen izgalmas feladatokkal találkozik egy építőipari szakember, egy autószerelő, egy szakács vagy éppen egy divattervező.
A 2019-es tavaszi roadshow a Szakma Sztár fesztiválról indult március 12-én és 52 helyszínen várja, május 31-ig az érdeklődőket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!