Barcson jártak tanulmányúton horvát oktatási szakemberek

Egy tanulmányút keretében Barcson szereztek tapasztalatokat a duális képzésről horvát oktatási szakemberek. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében iskolaigazgatók, pedagógusok, szakképzési szakértők és kamarai dolgozók érkeztek városunkba.
 

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara közreműködik a Duo Pack projektben, amely egy magyar horvát együttműködés, melynek célja, hogy megteremtsék az alapjait egy olyan duális szakképzési rendszernek Horvátországban, amelyben a horvát kamarák, a magyarországi rendszerhez hasonlóan koordinátori szerepet töltenek be.
Mayer Judit, SKIK szakképzési vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy április 10-ére Somogy megyébe szerveztek a horvát partnerek részére egy tanulmányutat. Ennek az első állomása volt Barcson az Autó László Kft, ahol járműfényező és karosszéria lakatos tanulók gyakorlati képzése folyik, ezt követően Kaposvárra utaztak ahol az egészségügyi és a szociális ágazatot mutatták be a partnereknek. Ebédelni is olyan helyre mentek  ahol szakács és pincér tanuló képzés zajlik illetve a program zárása egy olyan kaposvári gépipari vállalkozásnál tett látogatás volt, ahol szintén gyakorlati oktatásban részesülnek a tanulók gépipari illetve elektronikai szakmákban. 
A barcsi tájékoztatón elhangzott, Horvátországban is elindultak a duális képzések, de még a kezdeti lépéseknél tartanak, épp ezért szeretnének minél több tapasztalatot gyűjteni, főként a mentor képzés, a finanszírozás és a lebonyolítás terén.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!