A barcsi rendezők is vizsgáztak az idei országos angol nyelvi versenyen

Az idei évben online formában zajlott már az első fordulója is az országos angol nyelvi vetélkedőnek. Az elmúlt évtizedekben minden induló saját iskolájában írta meg a feladatsort, és annak értékelését követően alakult ki a továbbjutók listája. Az előző évben is átírta a versenyt a pandémia, idén is, olyannyira, hogy a második forduló, a döntő is online zajlott le.
 

Papp Roland, a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium angol munkaközösségvezetője, zsűritag, szerkesztőségünknek úgy fogalmazott, hogy a diákoknak az online vizsga a beszámolók szerint nem okozott már gondot, hisz hónapok óta így folytatják és végzik tanulmányaikat, a rendezőket viszont komoly munka elé állította a feladatok összeállítása. Egészen új módon és módszerrel kellett az első fordulót lebonyolítani mint eddig, de sikerült. A verseny bizonyította létjogosultságát, hisz az ország minden pontjáról érkezett jelentkezés.
A Széchényi Ferenc Gimnázium által létrehívott országos megmérettetés már az első években nagyon népszerű lett. A közel 20 éves múlt és a pandémia alatti lelkesedés pedig bizonyítja létjogosultságát. A Nemzeti Tehetségprogram támogatásával megvalósuló verseny közel 1000 diákot sarkallt az írásbeli fordulón való részvételre, ahonnét 25-25 diák juthat a szóbeli döntőbe. A döntősök egy szabadon választott angol nyelvű irodalmi műről beszélgetnek a zsűrivel. Csokor Réka, a Széchenyi Ferenc Gimnázium igazgatója elmondta, hogy az élen végző diákok nagyon magas színvonalon adtak számot tudásukról.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!