Barcsi középiskolások nyerték a 2018. őszi Erdőismereti vetélkedőt

Szoros versenyben a barcsi Dráva-völgye Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium „Vadgazdák” nevű csapata nyerte a „Fedezd fel az örökséged!” online erdőismereti vetélkedő őszi fordulóját. Az Országos Erdészeti Egyesület harmadik alkalommal megrendezett versenyén a háromfős csapatok a magyarországi erdőterület növekedésének 100 éves történetével, az erdőtelepítések fontosságával és hasznosságával kapcsolatos tudásukról adtak számot.

A diákok öt elméleti kérdéssort oldottak meg, és terepi feladatként egy faültetésre buzdító kampányvideót készítettek. A videók megtekinthetők a vetélkedő Facebook– vagy Instagram-oldalán, ahová a verseny során a résztvevők számos üzenetet és életképet is feltöltöttek, igazi közösséggé formálva a megmérettetésben résztvevő közel kétszáz diákot. 
A Kecskés Gergely, Keszler Gergő és Nagy Péter alkotta barcsi csapat után a második helyet a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium „Erdész triumvirátus” csapata érdemelte ki. A harmadik helyen a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskola „Éjjeli Baglyok” csapata végzett.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!