A barcsi horvátok tudják, hogyan készül a legjobb hurka

A legjobb hurkakészítő csapatnak járó elismeréssel tértek haza a barcsi Podravina Együttes tagjai Felsőszentmártonból a hétvégén. Csende Jánosné, a barcsi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, minden évben részt vesznek a Dráva menti horvátok böllérversenyén, és nagyon örülnek az elismerésnek.
 

Étel-, italkészítést egyaránt vizsgált, ellenőrzött és értékelt a zsűri, sőt még a hangulatot és a vendéglátást is. Petrinovics Kristóf, a térség 22 településének Regionális Horvát Központja képviseletében szerkesztőségünknek elmondta, 6 kategóriában hirdettek eredményt. A Vajszlótól Vízvárig minden települést megmozgató eseményre a Kozármislenyi csapat hozta a legjobb fogópálinkát. A Drávamenti Horvát Kulturális Sport Központ a helyszínen bizonyította, hogy az ő forralt boruknál nincs jobb. A barcsi hagyományőrző Podravina Együttes a hurkakészítésben remekelt, a legjobb kolbásszal pedig a Drávamenti Öregfiúk futball válogatott rukkolt elő. A házigazda Felsőszentmárton Horvát Nemzetiségi Önkormányzata a legjobb sült hússal kínálta a vendégeket, míg az Ormánság egyik legdélebbi fekvésű települése, Drávasztára, a hangulatfelelős, az igazi vendégfogadó és kínáló, a mangalica feldolgozók legjobbja, a fődíjjal térhetett haza.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. március 23.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!