A barcsi helyi televízió is közvetít katolikus misét vasárnap

A Katolikus Egyházban minden évben húsvét negyedik vasárnapján, Jó Pásztor vasárnapján tartják a papi hivatások világnapját. Ekkor a szentmiséken világszerte papjaikért és új papi hivatásokért imádkoznak a hívek. A héten ezt otthonaikban tehetik csak meg.
 

Továbbra is zárva vannak a templomok a tömegek elől, és tilos a nyilvános mise. Azonban szinte minden közösség gondoskodik valamilyen online megoldásról. Barcson az első felvételeket a Barcsiókia fiataljai készítették, majd a kántor, Rapkai Gábor felvállalta az online közvetítést, így élőben, közösen követhették a szertartásokat a barcsi és környékbeli hívek. A közelgő anyák napja alkalmából azonban azt kérték többen is, hogy a helyi csatornán is legyen látható a katolikus mise, hogy azok is részesei lehessenek, akik facebookon nem tudják követni az eseményeket. Ezért megkeresték a Barcsmédiát, és május első vasárnapjára televíziós közvetítést kértek.
A Jó pásztor vasárnapi mise élőben a facebookon követhető 9 órától, míg a felvétel közvetítése 11 órakor kezdődik a HÍD Televízióban.
Sass Rudolf plébános a megkeresés alkalmával elmondta, ha egyedül is, de mindenképpen imádkozni fog az új papi hivatásokért, és azért, hogy legyenek olyan papok, akik vállalják az áldozatot, és olyan hívek, akik a papi kereszthez nem vasszögekkel, hanem egy-egy szál virággal közelítenek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!