Barcsi és Barcs környéki díjazottak a Lánglovagok rajzversenyén

Kihirdették tegnap a kaposvári Együd Árpád Művelődési Központban az idei Alkotói pályázat somogyi eredményeit. A szakmai zsűri 390 szabadkézi rajz, hat kézműves alkotás, két vers és három mese közül választotta ki a három-három legötletesebb, legigényesebb művet, amelyek a tűzvédelmi szakmai szempontoknak is megfeleltek.
 

Siófoki, zamárdi, kaposvári, bárdudvarnoki, ordacsehi, balatonboglári, balatonszárszói és balatonszabadi óvodások, valamint barcsi, csokonyavisontai, marcali, bodrogi és kaposvári iskolások műveit vette górcső alá a háromtagú zsűri. Kovács Tibor fotóriporter, Őszi Zoltán meseillusztrátor, Sütő Ferenc, szobrászművész. A zsűri és a diákok munkáját Kóbor Csaba tűzoltó alezredes, a Somogy Megyei Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke köszönte meg, a tűzoltói hivatás bemutatásáért.
Felső tagozat, szabadkézi rajz kategóriában a barcsi Deák Ferenc Általános Iskola  diákja, Benke Judit végzett az élen, míg Oblián Veronika, szintén Deákos diák, a harmadik lett. Az Irodalmi alkotás kategóriában a csokonyavisontai Babos Fanni második lett, míg a szintén a Drávamenti Általános Iskolába járó Radics Hanna Sára a harmadik helyezést érte el. Külön büszkeség, hogy 2019. év Legkreatívabb somogyi iskolája címet a csokonyavisontai Drávamenti Körzeti Általános Iskola diákjai nyerték el. Az alkotókedvű gyerekek a címmel együtt egy tűzoltó bemutatót is nyertek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!