Barcsi diák szólalt fel az Európai Parlamentben az elsivatagosodás ellen

Az Euroscola-program keretében nyertek lehetőséget arra Széchényi Ferenc Gimnázium diákjai, hogy Magyarországot képviseljék az Európai Parlamentben, ahol sok más ország diákjaival közösen foglaltak állást egy-egy téma kapcsán és tettek javaslatokat a jövőre vonatkozóan.
A Széchényis diákok bemutatkozást követően frakciókban tárgyaltak, és itt tartottak előadásokat. Minderről a hétfői Vekker című műsorunkban számoltak be részletesen.

 

Kolics Imre az egyik legégetőbb problémát, a környezetvédelmet választotta témájául. Nem volt vele egyedül, más országok diákjai is aktívak voltak ezen a területen. Leginkább az energiahordozókról beszéltek, Imre azonban felhívta a figyelmet az elsivatagosodásra, mely már Európa déli részein is jelen van, pl. Spanyolországban és Olaszországban is. Erdősítésre lenne szükség, mely élhetőbbé tenni a környezetet és megakadályozná a további sivatagosodást.
Érdekes ötletekkel álltak elő az Európai Diákparlament képviselői, pl. a hidrogén felhasználása, mint energiahordozó, ezt azonban még nagyon költséges lenne előállítani, ezért azt kérték, hogy az Európai Központi Bank finanszírozzon ez irányú kutatásokat.  
Az is elhangzott, hogy az energiaszükséglet csökkentése érdekében további energiatakarékos berendezkedéseket kell életre kelteni. De ez az a terület,ahol az egyes emberek, a családok is a legtöbbet tehetik már most is, odahaza is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!