Az emberközpontú világ Isten nélkül embertelenné válik, mondta a kaposvári megyéspüspök

Varga László kaposvári megyéspüspök a kaposvári Keresztény Értelmiségiek Szövetségének év eleji találkozóján meghívott előadóként pontos diagnózist adott a világ történéseiről. A katolikus főpásztor semmit nem rejtett véka alá, lekerekítésnek, óvatosságból történő puhításnak még csak nyoma sem fedezhető fel elmondott szavaiban. Ezt jelzi az előadás első mondata: „Háború van. A tőkés társaságok és a bankszektor háborúja a világuralom megszerzéséért”, írta a vasarnap.hu.
 

Ezt a háborút alapvetésnek tekintve a püspök rámutat arra, hogy minden mai jelenségnek ez áll a hátterében, behálózva a kormányokat, egyeduralomra törve az energiahordozók és a vízkészlet feletti kontrollban. Mindezt úgy érik el, hogy a számukra legnagyobb akadályt jelentő vallásokat és a nemzeti gondolkodást támadják, illetve ugrasztják egymással szembe. Káoszt teremtenek, hogy az értéksemleges állapot létrehozásával relativizálják az erkölcsi értékrendet – mutat rá Varga László, aki szerint ez több mint háború: szellemi harcról van szó.
Varga László a kéjvágy, a mohóság, a felelőtlenség és az erkölcs kapcsán kiemelte, szeretnünk és nem gyűlölnünk kell egymást, a másképpen gondolkodókat. A gyűlölet még több sérelmet és még több frusztrációt eredményez. Sokkal radikálisabban, a gyökereinkhez visszatérve kell megélnünk a kereszténységünket. Egy felhígult, langymeleg kereszténység tehetetlenül áll egy radikalizálódó, iszlámmal és egy kemény, a média minden eszközét felhasználó keresztényüldözéssel szemben – jelentette ki Varga László, aki szerint ennek érdekében a keresztény egyházaknak együttesen kell hallatniuk a hangjukat. „Vissza kell térnünk Krisztushoz, a világ világosságához, aki legyőzte a gonoszt, és elhozta Isten országát, Isten szereteturalmát” – foglalta össze a lényeget Varga László kaposvári püspök.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!