Az égiek áldását kérték a szerencsés vonulásokhoz Barcson

Szolgálatba állt a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon az új gépjárműfecskendő, amelyet hétfőn Sas Rudolf esperes és Szép Sándor lelkész szentelt fel. A jármű kulcsát Wéber Antal tűzoltó tábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át Vidák Balázs tűzoltó őrnagy részére. A barcsi tűzoltóparancsnok ezt követően bemutatta a gépjárműfecskendő felépítését és funkcióit a jelenlévőknek.
 

A megyei igazgató a Híd Televíziónak elmondta, négy új típusú gépjárműfecskendő érkezett eddig Somogyba, ezek egyike Barcsra. Ezek sokkal biztonságosabb közlekedést tesznek lehetővé, és a gépjármű informatikai és elektronikai rendszere mindenben megfelel a kor igényeinek.
Vidák Balázs pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy négyezer literes víz-, illetve négyszáz literes habképzőanyag-tartállyal rendelkezik az új fecskendő. Kettős tűzoltástechnikai vezérlése valamennyi kezelői igénynek megfelel. A kezelő szabadon választhat, hogy érintőképernyős vagy hagyományos, kézikaros kezelőrendszerrel avatkozik be egy káresetnél. Ezen kívül alapfelszerelés lett a hőkamera, amelyhez dokkolót alakítottak ki.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!