Az egészségmegőrzés lenne a legfontosabb feladata az embereknek

Amikor eljutunk a betegség kezelés, és gyógyítástól a megelőzésig, az egészségmegőrzésig, akkor dőlhetünk majd hátra, mondja sok szakember, akik az egészséges életmód mellett tették le a voksukat, és mindent megtesznek azért, hogy minél nagyobb legyen az a tábor, melynek tagja valóban tesz egészsége érdekében.

Figyel táplálkozására, életmódjára, sportol, vagy legalábbis sokat mozog, és ha csak teheti, részt vesz szűréseken. Lehet, hogy utópisztikusnak hangzik, de a Szív egyesület tagjai ezt az utat járják Barcson, ismereteiket pedig rendszeresen előadásokon is bővítik. Legutóbb a mellrák elleni védekezés volt a téma, a héten pedig a cukorbetegség megelőzése kap főszerepet.
Pénzár Árpádné, a szervezet vezetője megkeresésünkre elmondta, nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt szerdán a művelődési ház kupolatermébe, hogy másoknak is segíthessenek. A Nagyatádi Egészségfejlesztési Iroda dietetikus munkatársa a cukorbetegség megelőzése kapcsán táplálkozási tanácsokkal szolgál, hisz a bevitt élelem függvénye a betegség kialakulása, és az állapot javítás, vagy a stagnálás is helyes táplálkozással érhető el. S, mivel mindennek az alapja a mozgás, megmozgatja majd egy gyógytornász a jelenlévőket is.  A hely szűke miatt székes torna lesz az előadás mellett, november 24-én, a Móricz Zsigmond Művelődési Központban.
Fotó: proteinmania.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!