Az adventi elcsendesedést segíti a veszélyhelyzet

Három felekezet lelkipásztora beszélt az adventről Kopogtatónk vendégeként. A vasárnap délelőtti műsorunkat kedden 18 órától ismételjük.

Béres-Fodor Judit reformtus lelkész úgy fogalmazott, ez egy teljesen más advent és karácsony lesz, és talán a kialakult helyzet pont segítséget nyújt a lelki elcsendesedéshez, hisz a napi pörgésben az adventi várakozás pont arra figyelmeztet, hogy meg kell néha állni. Figyelmeztetett arra, hogy ideje egy kicsit elcsendesedni, magunkba fordulni. Most nincsenek nagy családi összejövetelek, találkozások", így nagyobb, különleges hangsúlyt kap az "önmagunkba nézés", a "lelki forrásokból táplálkozás".

Sass Rudolf katolikus plébános is kiemelte, hogy a lelki felkészülés, és a Jézus várás advent, és Jézus születésének az ünnepe a karácsony, ne keverjük össze más ünnepekkel. Rudi atya azt kívánta a végén, hogy Jézus kopogjon be a családok ajtaján karácsonykor, és halljuk meg ezt a kopogtatást, és nyissunk neki ajtót.

Hegedűs Gábor, evangélikus lelkész azt mondta, az ünnepi fények a világi karácsonyvárásban az egyházi ünnepre rímel, onnan ered, de vigyázzunk, hogy az ajándékozás ne a pénzről szóljon. Ne egymásra licitaljunk, hanem tényleg szívből és szeretettel adjunk. Az ajándék lényege, hogy gondolunk a másikra. De ne feledjük, az ünnep nem ajándékozásról szól, hanem találkozásról. Szeretteinkkel való találkozásról. Ez a karácsony lényege.
Fotó:mente.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!