Arany minősítés a legkisebb barcsi táncosoknak

A barcsi Boróka Táncegyüttes utánpótlás csapata, az elsős és másodikosokból álló Kis Boróka Gyermek Táncegyüttes arany minősítést szerzett az Együd Árpád Néptánc Fesztivál területi fordulóján.

 

Két év pandémiás szünet után, az idei évben 35. alkalommal rendezik meg Együd Árpád emlékére a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivált. Az elmúlt hétvégén zajlott a nagyatádi, a kaposvári elődöntő, a következő hétvégén lesz a siófoki. A három helyszínen arany minősítést szerzettek közül választják ki azokat, akik majd az Arany gálán színpadra léphetnek.
A Boróka Táncegyüttes tagjai eddig felnőtt és gyermek kategóriában indultak, most csak a Kis Boróka Gyermek Táncegyüttes készült Kirch Zoltán és Podpácz Beáta „Menjünk medvét vadászni?”  című koreográfiájával. A moldvai táncokból álló összeállítás pár évvel ezelőtt készült az akkori kicsiknek, most az együttes vezetői, Vránics Eszter és Orsós Péter ezt ültette át a mostani kicsikre. A próbák novemberben kezdődtek. Ez azért is siker, mert eddig, ebben a kategóriában, csak ezüst minősítést szereztek a barcsiak, ez az első aranyos produkció, melyhez a balatonboglári Dió Banda húzta a talpalávalót.
Az értékelés során elhangzott, hogy nagyon jó volt a koreográfia, életkornak megfelelő táncokkal, a szöveges részekhez tökéletes karaktereket választottak, akiknek sikerült jól élni a szerepeiket, és maga a tánc is hibátlan egységet mutatott.
Barcson, legutóbb a majálisban láthatták a produkciót az érdeklődők, legközelebb pedig június elsején, a Tehetségnapon, ahova már jelentkezési lapokat is visznek magukkal és toborzást is tartanak.
A 35 fős csoport 22 tagja jár a barcsi Vikár Béla Művészeti Iskola néptánc tanszakára, ahol szintén várják a jelentkezőket.

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!