Aki nem intézkedik a gyermeke óvodai beíratásáról, szabálysértést követ el

Május 6-7-én volt Barcson az óvodai beíratás, ám nem volt teljes körű. Azt azonban tudnia kell mindenkinek, hogy a gyermekeknek három éves koruktól kötelező oviba járni, és aki nem intézkedik a beíratásukról, szabálysértést követ el.
 

A Nemzeti Köznevelési Törvény magyarázatában az áll, hogy az óvodába járás azért fontos, mert a kicsi megtanulja azt, milyen egy közösséghez tartozni, alkalmazkodni, ezáltal könnyebbé válhat számára majd az iskolai beilleszkedés.
Henéziné Balaskó Edit, vezető óvónő, rádiónk hétfői vendégeként számolt be a barcsi beíratás eredményességéről. Mint fogalmazott, a beíratás két napján nem jelent meg minden érdekelt, így az azt következő három napon az óvodapedagógusok és a gyermek-védelmisek sorra járták az érintett szülőket. Volt akiket megtaláltak, de vannak akik időközben elköltöztek, vagy más településen dolgoznak, esetleg külföldön, így továbbra is várják az ő jelentkezésüket. A beíratás év közben is folyamatos, csak arra kell figyelni, hogy a kicsi harmadik életévének betöltése után kezdje el valahol az óvodai fejlesztését.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!