Agyagos talaj, különleges klíma: a borászok keresik még a barcsi szőlő-etalont

Komoly kutatómunka várhat arra a fiatal borkészítőre, aki a most idősödő Barcs környéki szőlősgazdák nyomdokaiba lépne. A barcsi borverseny zsűrijétől megtudtuk: a környékbeli borkészítők a direkttermő fajtákból is jó borokat tudnak készíteni.

Egy kihívás biztosan vár azonban arra, aki Barcs környékének legjobb borát szeretné elkészíteni egyszer. Ez pedig a tudatos fajtaválasztás. Az ezen a tájon és talajon legjobb termést és bort adó fajtát ugyanis még keresik. Varjas István, a borokat bíráló szakmai grémium elnöke elmondta: az agyagos talaj és a Dráva melletti klíma együttesen nehéz feladat elé állítja a környékbeli szőlősgazdákat, hiszen ide való fajtát kell keresni ahhoz, hogy valóban kiválót tudjanak letenni az asztalokra.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!