Adózás kapcsán is fontos határidő december 31.

Lassan elérkezünk az év utolsó napjához, a december 31-hez. Sokaknak oda kell figyelniük az adószámlájuk állapotára, mondta el rádiónk vendégeként a NAV Somogy megyei sajtóreferense.
 

Püspök-Poszovácz Gabriella felhívta a rádióhallgatók figyelmét, hogy megszűnik a kata adóalanyiság akkor, ha az év végén az adózó nettó adótartozása meghaladja a 100 ezer forintot, ha pedig a nettó adótartozása az év végén meghaladja az 1 millió forintot, kikerül a kiva hatálya alól az adózó. Azért is fontos, hogy a kedvezményes adózást választó adózók ne lépjék át ezeket az értékeket december 31-én , mert mindkét esetben érvényes, hogy meghatározott ideig nem választhatják ismét a kedvező adózási módokat. 
A megbízható adózóknak a december 31-i dátum a negyedév végét jelöli, így nekik is figyelni kell adótartozásukra, ha a megbízható minősítést szeretnék megőrizni. Ennek egyik feltétele, hogy a vállalkozás adótartozása a negyedév végén, ne haladja meg az 500 ezer forintot. A koma adatbázisban szereplőknek sem árt figyelni, hiszen nekik is folyamatosan meg kell felelniük az előírt feltételeknek. 2020-tól megszűnik az eva, így az evások 2019. december 31-ig dönthetnek arról, milyen adózási formát választva folytatják jövőre tevékenységüket. Az egyéni vállalkozók az egyszerűsített adminisztrációt, és adóterhet képviselő katát, vagy az átalányadózást választhatják.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!