Adomány a vadászhölgyektől a Deákba

Újabb adományról szóló okmány díszíti a Deák iskola falát. Ezúttal a somogyi vadászhölgyek jótékonykodtak.
 

10 éve alakult meg a somogyi Vadászhölgyek Klubja, és már az alakulás alkalmával megfogalmazták, hogy segítenek ott, ahol tudnak. Első ötletként házi készítésű süteményeket kínáltak vásárra, a befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlották fel. Ez olyan jól sikerült, hogy folytatták a sütéseket, és mivel 2018-ban Barcson volt a vadásznap, helyi oktatási intézményt akartak támogatni, mesélte el a csapat tagja, a drávaszentesi Szabó Lászlóné, Klári az adományozás alkalmával. A Deák Ferenc Általános Iskola akkori igazgatója, Vízváriné Maronics Mária szívesen fogadta a felajánlást, melyről most már díszes adományozó levél is tanúskodik. Az összegből tető került az alsósok udvarán álló homokozó fölé.
Mint megtudtuk az elmúlt 10 év során több, mint 3 millió Ft-ot juttattak így el a megye iskoláiba, óvodáiba, vagy idősekhez.
Az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezetének Kulturális Bizottságán belül működő Somogyi Vadászhölgyek Klubja és annak karitatív tevékenysége sokak számára már ismert szerte a megyében. A hölgyek nemcsak a Somogy Megyei Vadásznapokon jótékonykodnak, de minden év decemberében is felkeresnek hátrányos helyzetű térségeket, falvakat, intézményeket, hogy megörvendeztessék a gyermekeket, családokat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. november 30.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!